Er du træt af at dine planter hele tiden går ud? - har du nogensinde tænkt på om din plante har det godt? Hjælpen er nær! Parrot Flower Power, en intelligent plantesensor der fortæller dig om din plante er tørstig, mangler gødning, om den får sollys nok samt hvordan temperaturen er omkring planten. Det er alt sammen faktorer som bestemmer, om din plante trives i det lille hjem. Parrot Flower Power er en lille sensor som kører på Bluetooth, sensoren stikkes nemt ned ved din plante og 1-2-3 du kan nu holde helt øje med din plante. Den er super fint designet så den falder godt i omgivelserne ved planten, man ligger faktisk overhovedet ikke specielt meget mærke til den. Den findes i både brun, blå og grøn. Pakken består af en lille plast-æske hvor plantesensoren er stukket ned i en pap formet krukke. Vedlagt er en lille "Frø-kurvert" indeholdende manualer (Er der overhovedet nogen der stadig læser manualer? - umiddelbart skulle man tro at manualer er forhistoriske, på lige fod med teksttv :-) )

Parrot Flower Power PlantesensorParrot Flower Power Plantesensor

Parrot Flower Power PlantesensorParrot Flower Power Plantesensor

Hætten i toppen skrues nemt af Parrot Flower Power, hvor der er plads til et lille AAA batteri. Når hætten skrues tilbage med batteriet installeret (medfølger ikke) så skulle Parrot Flower Power gerne begynde at blinke grønt, når

den blinker grønt er du klar til at gå i gang.

Appen er naturligvis gratis og ligger på App store, Google play osv. alt afhængigt af hvilken telefon du har. Her er den testet med en IPhone, så vi skal en tur forbi App store og have fat i appen som hedder noget så logisk som

Parrot Flower Power :-)

Parrot Flower Power Plantesensor  

Det første vi bliver bedt om når vi åbner appen, er at registrere os med en gratis konto hos Parrot, hvis man ikke har en i forvejen.

Parrot Flower Power Plantesensor

Derefter skal vi igennem nogle trin, Parrot appen guider dig nemt og elegant igennem hele installationen (Du skal bare lige huske at have Bluetooth aktiveret på din telefon) Første trin er at sætte batterier i Flower Power, vi snød dog lidt, det havde vi gjort på forhånd - det blev vi heldigvis ikke skældt ud for :-)

Parrot Flower Power Plantesensor

  Næste trin er at sætte Parrot Flower Power ned til planten, som der står skal den helst ikke gemmes under blade (af hensyn til den sensor der måler lysstyrken) hele bunden skal også trykkes helt ned i jorden. Vi har her installeret plantesensoren ved en smuk Monstea stueplante

. Parrot Flower Power PlantesensorParrot Flower Power Plantesensor

Som man kan se, så er det faktisk grundet størrelsen svært at få øje på sensoren i denne store plante.

Parrot Flower Power PlantesensorParrot Flower Power Plantesensor

Derefter vil appen gerne have os til at tage et billede af planten, med alle de fine latinske navne planter har, kunne vi forestille os at det var så man nemmere kunne finde planten igen, såfremt man har flere sensorer. Smart tænkt da jeg allerede her havde glemt at planten var en Monstea :-)

Parrot Flower Power Plantesensor

Så skal du give planten et navn, det kunne både være som her, Monstea, eller stueplante osv. osv. Derefter skal vi finde planten i Parrots enorme database over planter. Parrot ved nemlig hvordan din plante skal have det, vanding, gødning, lys, temperatur osv. er jo forskelligt ved de forskellige arter af planter. Temmeligt smart, da vi så slipper for at skulle søge alt den information om netop vores planter.

Parrot Flower Power Plantesensor Parrot Flower Power Plantesensor

Næste trin er at søge efter planten og finde den i databasen. Medmindre man har en doktorgrad i botanik kan det måske være svært, men næh nej - vi får billeder af alle planterne, så finder vi bare den der ligner mest :-) (Det er dog en fordel at kunne navnet på planten, så næste gang når svigermor kommer med en plante, spørg hende lige hvad den hedder og husk det, ihvertfald indtil den er blevet oprettet)

Parrot Flower Power Plantesensor Parrot Flower Power Plantesensor

Når vi har fundet planten kan vi læse en masse om planten, hvor stor den bliver, hvor meget lys, vand, gødning den kræver osv. en sjov lille ting som Parrot fortæller os om denne Monstera er, at den faktisk kan spises? - Rart at vide at vi bare kan fælde stueplanten næste gang vi løber tør for salat.

.. Parrot Flower Power Plantesensor Parrot Flower Power Plantesensor Parrot Flower Power Plantesensor

Når planten er fundet og vi er færdige med at more os over at planten kan spises, så er der kun få trin tilbage af installationen. Parrot vil gerne vide om planten står i en pottet eller i jord/bed, om den står indenfor eller udenfor.

Parrot Flower Power Plantesensor Parrot Flower Power Plantesensor Parrot Flower Power Plantesensor

Det var det, plantesensoren er nu installeret og begyndt at insamle data om hvordan planten har det. Du kan nu passe og pleje din plante så den ikke dør, svigermor bliver helt vild næste gang hun kommer og ser, at den plante hun fik mast ind på bagsædet af hendes Kia Picanto rent faktisk har det formidabelt og ikke er røget i kompostbunken, fordi du glemte at vande den. Vi kan nu også se live data fra planten om hvor fugtig jorden er, hvordan temperaturen er, samt hvor kraftigt et lys den får.

Parrot Flower Power PlantesensorParrot Flower Power Plantesensor Parrot Flower Power Plantesensor

  På nuværende tidspunkt, lige efter installationen fortæller appen os, at vi lige må vente 24 timer med data, da Parrot Flower Power Plantesensoren lige skal have indsamlet nogle data om planten først, inden den kan vejlede os. Vi vender stærkt tilbage om 24 timer.

Parrot Flower Power Plantesensor  

Parrot Flower Power kan Købes Her. - i 3 forskellige farver.