Z-Wave.me smart home produkter - Smart Home

Z-Wave

Hvad er Z-Wave?

Z-Wave er en trådløs kommunikations protokol for Home Automation. Det er brugt af mere end 325 producenter verden over, som alle er medlem af Z-Wave alliancen.

Z-Wave er altså et trådløst samspil mellem enheder, på lige fod med Wi-Fi og andre trådløse teknologier, Zwave bruges til både lys, HVAC, hjemme biografer, automatiske vinduer, pools, spa, garager, alarmsystemer og meget mere.

Z-wave er en eksplosiv voksende teknologi, i bare 2015 blev der certificeret mere end 1300 forskellige Zwave enheder.

Z-Wave teknologien har et minimalt strømforbrug, derfor er Zwave så populært til home automation, idet når du benytter Z-Wave så holder dine enheder længere strøm hvilket betyder færre batteriskift. Z-Wave er derudover designet til at give en præcis og pålidelig data transmission med lav latency af små datapakker på datahastigheder op til 100kbit /s, i modsætning til Wi-Fi samt andre IEEE og 802.11 baserede trådløse systemer der alle er designet til at give høje datahastigheder. Z-Wave teknologien opererer i 900 MHz frekvensområdet. Et område hvor man normalt har trådløse telefoner samt nogle forskellige former for forbrugerelektronik. At Zwave benytter 900 MHz frekvensområdet har den fordel at man helt undgår interferens med Wi-Fi, Bluetooth og andre systemer der alle opererer på det stærkt overfyldt 2.4 GHz bånd. Z-Wave er designet til forbrugerelektronik såsom fjernbetjeninger, røgalarmer samt sensorer.

 • Z-Wave blev udviklet af et dansk firma ved navn Zen-Sys men overtaget af Sigma Designs i 2008. Z-Wave var i 2015 understøttet af over 325 producenter i hele verden.
 • Z-Wave arbejder i det industrielle, videnskabelige og medicinske ISM bånd.
 • Hvert Z-Wave netværk kan indeholde op til 232 nodes, og bestå af to forskellige set af nodes: Controllere og Slave enheder. Nodes kan konfigureres til at gensende beskeden for at dække hele huset. Udendørs rækkevidde er op til 100m, hver Z-Wave node har muligheden for at “hoppe” 4 gange, for på den måde at forlænge signalet internt.

Specifikationer:

 • Båndbredde: 9600 bit/s, 40 kbit/s eller 100 kbit/s.
 • Rækkevidde: omkring 100 m, udendørs i “fri luft”, indendørs afhænger af byggematerialer og flere faktorer.
 • Frekvens:
  • Europa: 868.42 MHz SRD Band.
  • US: 908.42 MHz ISM Band.
  • Israel: 916 MHz.
  • Hong Kong: 919.81 MHz.
  • Australien / New Zealand 921.42 MHz
  • Indien 865.2 MHz

Det er derfor ikke uden betydning hvor du køber dine Z-Wave enheder, enheder købt i US er altså IKKE kompatibel med en Gateway fra Europa og omvendt.

Z-Wave enheder kan operere i strømsparetilstand og kun være aktiv 0,1% af tiden, hvilket reducerer strømforbruget væsentligt og forlænger levetiden af batteriet.

Z-Wave netværk-setup.

Z-Wave anvender mesh netværk og kan startes bare af én enkelt styrbar enhed samt en controller. Yderligere enheder kan nemt tilføjes sammen med flere controllere deriblandt håndholdte controllere (Keyfobs, fjernbetjeninger mm.) En Z-Wave enhed skal tilføjes Z-Wave netværket (includes) denne proces er også kendt som paring. Du includer normalvis din enhed ved at aktivere din Z-Wave controller (Sætte i inclusion mode) og derefter aktivere den enhed du ønsker at tilføje (Normalvis ved at trykke på en knap, på den givne enhed) Dette er kun nødvendigt at gøre en gang, da din controller derefter husker enheden indtil den bliver slettet igen. En enhed kan fjernes fra dit Z-Wave netværk igen ved at gentage processen.

VIGTIGT: Da din controller lærer signalstyrken af din enhed, og indstiller sig herefter er det vigtigt først at pare din enhed når den befinder sig der hvor den normalvis skal sidde, undgå en af de mest klassiske fejl ved først at pare, og derefter montere din Zwave enhed.

Har du spørgsmål, viden du vil dele af, eller bare lære mere? Gå til vores Z-Wave forum her.

Vis som Tabel Liste

Varer 1-15 af 164

pr. side
Sorter faldende
Vis som Tabel Liste

Varer 1-15 af 164

pr. side
Sorter faldende